Supermarkt verleidingen weerstaan

Geschreven door Lisa van Willigen

Diëtetiek | Kinderen | Tips | Voeding

De supermarkt is dé moeilijkste plek om jouw verleidingen te weerstaan. Het zien van allerlei lekkere dingen maakt het nog moeilijker om jezelf in te houden. De supermarkt is erop ingericht om jou dingen te laten kopen. De supermarkt wil winst maken, maar de producenten van producten natuurlijk ook. Ze willen allemaal dat je hun product koopt en dat doe jij sneller als iets (heel) lekker is. Vaak gaat dat gepaard met grote hoeveelheden suiker, zout of vet. De producenten vinden gezondheid vaak niet belangrijk, alleen maar hun winst.

Onlangs kwam er een onderzoek naar buiten dat 70%!!!! van de kinderproducten onverantwoord is. ZEVENTIG PROCENT! Dat is ontzettend veel en het is daarmee logisch dat we in de supermarkt af en toe de weg kwijt zijn. Je moet immers goed zoeken voor die 30% goede producten.
Lees hier het artikel: https://www.unicef.nl/nieuws/2020-09-01-70-procent-van-de-kinderproducten-in-supermarkten-is-onverantwoord

Ook kinderproducten zijn dus niet standaard gezond. De enige die jouw gezondheid en dat van de mensen om je heen belangrijk vindt ben JIJ! Jij bepaalt wat je koopt en dat is een verantwoordelijke, lastige, maar ook leuke taak. Lees hieronder een aantal tips die dit alweer een stukje makkelijker maken.

Tips om verleidingen in de supermarkt te weerstaan

  • Ga NOOIT met honger naar de supermarkt. Dan ben je eerder geneigd om ongezonde snacks in te slaan
  • Maak van te voren een lijstje, zodat je een hou-vast hebt en er niet vanaf hoeft te wijken
  • Sla het hele schap met snoep en chocola of chips over. Loop er niet doorheen of neem er een sprintje langs (meteen weer extra beweging!)
  • Korting is uiteindelijk duurkoop! Weersta de aanbiedingen, omdat jij er op de lange termijn niet gelukkiger van wordt met 2 XL zakken chips
  • Loop als laatste nog een keer terug naar de groente en fruit afdeling en kies nog iets extra’s. Zo sluit je de supermarkt ronde af met iets voedzaams
  • Lees het etiket en weet wat je koopt
  • Doe niet iedere dag boodschappen
Wil jij informatie over supermarkt producten? Wil jij een leuk interactief spel doen binnen jouw klas of bedrijf? Neem vrijblijvend contact op!

Dit vind je misschien ook leuk

Stappenplan bij hoofdhonger

Stappenplan bij hoofdhonger

Hoofdhonger - het woord zegt het al: honger met je hoofd. Een soort honger die we elke dag kunnen ervaren, de een meer dan de ander. Immers elke keer dat we voedsel zien, ruiken of horen denken we even aan eten. Daarbij is er constant verleiding om ons heen: op tv, in...

Lees meer
Drinkpakjes

Drinkpakjes

We kennen ze allemaal: de drinkpakjes speciaal voor kinderen. Een leuk uiterlijk, kleine porties en mooie reclame. Daardoor vergeten we al snel de grote hoeveelheden suiker die in zo'n pakje kunnen zitten. Zoals je al op de posters kan zien, bevatten de meeste pakjes...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *